19 november, 2007

Varm vinterdryck

Nu känns det helt rätt att värma glögg eller alkoholfri dryck i ett glas i micron när man kommer hem och pussar på sin älskling. Idag fick jag en fantastiskt vacker bukett blommor då vi varit förlovade i två år. Det lustiga var att när vi vaknade imorse kom inte någon av oss ihåg vilken dag det var. Någon gång framåt nio fick jag ett telefonsamtal och Fredrik sa - du vi har förlovningsdag idag. Kom du ihåg det? Hoppsan, nej, det gjorde jag inte. Inte jag heller. Jag trodde du kanske var sur för det men du verkade så glad när du gick sa han. Vilken tur att jag inte hänger upp mig på sånt tänkte jag. =)

Sen länge har jag reserverat bord på en nyöppnad restaurang för imorgon kväll. Det är en överraskning så jag har inte avslöjat vart vi ska gå, bara att det är bokat.

Varm vinterdryck
2 liter äppeljuice
1 ½ tsk anis
2 kanelstänger
2 tsk hel kardemumma
Riven muskot
Skalet av en halv apelsin
4 msk sirap

Skala av det yttersta skalet av apelsinen med en liten kniv. Ta 1 liter äppeljuice, tillsätt alla kryddor, sirap och koka upp. Låt stå ett par dagar. Sila av och blanda med resten av juicen. Värm upp som en glögg och servera med mandel och russin.

6 kommentarer:

annamaria sa...

Ha det så mysigt på middagen!

Nässelblom & choklad sa...

Det här är en riktigt god vinterdryck, säger jag som fått tillfälle att smaka den. Kryddorna ger så fyllig och rik smak. Ha en jättetrevlig kväll!

Kinna sa...

AnnaMaria Tack!
Nässelbom - Vad kul att du gillade den. =)

Helena sa...

Ahh... äppeldrycken ska jag absolut prova. I väntan på att det blir 1:a advent och glöggen blir "lovlig". ;-)

elaina sa...

Låter mycket mummigt!
Ska absolut prövas som alkoholfritt alternativ.
Å vi gjorde slånbärssaft på jobbet förra veckan: allt på en deltagares alternativ! Först ville han göra gelé men det blev så himla god saft att den får så förbli. Men nå´ra flaskor ska vi förädla till glögg å bjuda på med hembakta pepparkakor för att lysa upp tillvaron i vintermörkret...
=0)
ps: till veckan ska vi ha totalt julbefriat coctail-party på jobbet, för dom med jul-ångest!

Hanneles paradise sa...

Mums.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...