14 september, 2007

Snabba pastan

Middag ska gå fort att göra. Jag är uppvuxen med att middagen ska stå på bordet inom en halvtimme och ändå har vi alltid fått hemlagad mat, lagad från grunden. Det kan låta som en utopi, men är inte alls omöjligt. Lite planering och att basvaror finns hemma så är det mesta möjligt. En snabb pasta kan vara lösningen. Vi köper kantareller på Hötorget (då det oftast är helt tomt när vi kommer till skogen). Kantarellerna förvälls och fryses i lagom stora förpackningar färdiga att ta upp vid olika tillfällen. Bacon finns alltid på lager och jag har salvia i trädgården. Citron har jag också alltid hemma.
Den här rätten är lite inspirerad av Jamie Oliver, men har andra smaker än hans. Jag tycker nämligen att svamp, pasta och lite syra är utmärkta kombinationer som passar mina smaklökar. På bilden har jag strött över ringblommor för att piffa upp det hela.

Snabba pastan med svamp och bacon
4 pers
1 pkt bacon
Kantareller
en eller ett par schalottenlökar
4-5 stora färska stora salviablad
citron
salt
Peppar
Spagetti

Skiva bacon i mindre bitar och stek. Lägg på hushållspapper och låt droppa av. Hacka lök, finfördela svampen och fräs. Strimla salvia och fräs i smör. Blanda bacon, lök, svamp och salvia. Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med spagetti.


Andra bloggar om: , ,, ,

2 kommentarer:

Sassy sa...

Låter fantastiskt gott, men hur är Hötorgskantarellerna? Har hört så mycket läskigt om frukten/grönsakerna där, att varorna badar i kemikalier, så jag vågar aldrig köpa...

Örjan sa...

Hötorgsgrönsaker-dåligt rykte?

Är inte det en typ av "Klinbergare" dvs overifierad skröna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...