29 september, 2007

Laga mat i stekpåse

Jag har länge tänkt att jag skulle göra något i stekpåse för att undersöka om det verkligen blir sådär gott och saftigt som jag kommer ihåg från 70-talet. Köpte säkert stekpåsar för ett par år sedan men har inte kommit mig för att göra något med dem. Nu fick jag blodad tand då jag såg ett reportage i Laga lätt nr 9*, där stekpåse använts till både varmrätt med kyckling och efterrätt med frukt.

Lax blev huvudingrediensen. En laxbit per man och några smaker som kunde passa ihop. Valde därför tomater, oregano och kalamataoliver. Resultatet lät inte vänta på sig, saftigt och smakrikt. Att det dessutom inte blir någon disk är ju bara ytterligare en fördel.

Lax i stekpåse
2 pers
2 laxkotletter utan skinn
1 tsk grekisk oregano
12 kalamataoliver med kärnor
1/4-1/2 purjo (gröna delen)
2 tomater
salt
peppar

Klipp stekpåsen till lagom storlek. Lägg i laxskivorna, strö över oregano, salt och oliver. Strimla purjon och skiva tomaterna och fördela dem över laxen. Salta och peppra. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. (min lax var halvfrusen så det kanske går åt lite mindre tid).
* Uppdaterat. På Laga lätts hemsida ligger just nu båda recepten med stekpåse.

6 kommentarer:

vickan sa...

Det ser fantastiskt gott ut, som allt du gör!! Är helt galen i lax just nu och oliver kan jag aldrig få får mkt av så det här ska testas!!

Kinna sa...

Vickan, det blev jättegott. Tips är att jag använde oregano och oliver från Helenic living (se länk i högermenyn). Båda hade jättemycket smak.

Helena sa...

Stekpåse är fiffigt. Jag använder dem då och då, men inte så ofta som jag borde. Lax har jag inte provat att lägga i en påse - måste testas!

Tina sa...

stekpåse! det har jag aldrig använt men jag blir bra sugen på att prova nu. laxen ser väldigt god ut.

Kinna sa...

Tina, stekpåse hade jag inte heller använt, men nu ska jag göra hel kyckling i den ikväll. Ska bli kul. laxen var kanongod.

James sa...

En laxbit per man och några smaker som kunde passa ihop. Valde därför tomater, oregano och kalamataoliver.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...