13 september, 2007

Bok-hämtar-kväll

TACK! Tack, tack alla ni som kom och gjorde min bok-hämtar-kväll till något som jag sent kommer att glömma. Alla dessa glada leenden, härliga kommentarer, massor av vackra blommor, gott vin och fina böcker från några egenhändigt utgivna alster. Mållös är rätta beskrivningen på mig när jag stängde dörren efter sista gästen. Vill du läsa mer kika då in hos Maria på Ragazze som har bild både från boken och ett plundrat kakfat.

På bilden syns längst bak Mammas rågkakor och handverkarkakor i fat på fot. Till vänster kanapéer och på stora fatet trängst kladdkaka och saffransbröd - det östgötska festbrödet. Allt är förstås ur I mormors berså.

10 kommentarer:

Maria sa...

Den där kladdkakan står först i kö när jag ska baka ur boken, den var supergod! :-)

Pille sa...

Kinna, it sounds like such a great idea to have a 'book pick up party'. I'll keep that in mind should I ever publish a cookbook:)

görel sa...

Tack själv! Och både kladdkakan och de andra kakorna var grymt goda - det blir nog en baksession i helgen!

Kinna sa...

hej där alla ni som ska baka kladdkakor. Här är ett tips. Den lossnar ibland inte så bra ur formen, även om man smörjer och bröar noggrant. Jag valde här en avlång form med bakpl. papper som var klippt lika stort som formens botten. Sedan hällde jag smeten direkt på den. Då riskerade jag inte misslyckat resultat nu när jag hade lite extra bråttom och resultatet skulle vara så snyggt som det kunde bli.

Nässelblom & choklad sa...

Allt smakade toppen och kvällen var verkligen trevlig. Min absoluta favorit var nog ändå saffransbrödet! Tack Kinna!

Boel sa...

Jag har i dag tjuvkikat i din kokbok - den är ljuvlig - och den åkte snabbt högt upp på min "måste ha boklista" (ska bara få lite lön först). Dessutom ska jag kolla hemma hos pappa om en svart anteckningsbok med recept i från min mormor finns kvar.

Kinna sa...

nässelblom - saffransbrödet är en av mina favvisar också.
Boel - jag var i bokaffären idag och tyckte att alla böcker som låg runtomkring var så himla fina. Därför värmer det extra att höra att du tjuvkikat. Hoppas du hittar den svarta boken. Det är ju typ såna som jag har använt.

elaina sa...

TACK för välkomnande bemötande i dörrn OCH en 3vlig e.m. !
Här kommer en vänlig hälsning
från en vänlig hälsing som va med
å bidrog till länsningen av kakfatet. Dessvärre åt kamonstret upp mitt inlägg om kak-orgien!
I torsdags hade vi AfterNoonThea på jobbet(träfflokal för psykosocialt funktionshindrade)å då bakade vi scones, gifflar å smörgåspepparkakan: alla tyckte det va sååå mysigt OCH gott!
=0D
PS: hälsa Mor Märta att jag nu börjat samla Morfar Bagarens recept i en, just det, vaxduksbok!

Kinna sa...

Elaine - vad roligt att du redan bakat ur boken. Jag tyckte det var så kul att du kom!!

Kinna sa...

Elaina - jag blev glad över att du gjorde kakor till ditt jobb. Du verkar ha tagit med våra ledord för boken och omsatt dem i praktiken. Ledorden är personligt, omtanke och kärlek. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...