07 augusti, 2007

Gotländsk cykelsemester

En vecka utan dator är kännbart när man är lätt beroende. Att min väninna som vi besökte i slutet av veckan varken hade fast telefon eller dator var en smärre chock. Härligt har vi haft det iallafall och kanske var det nyttigt för mig att inte kunna knacka ner några saker på några dagar. Ca 25 mil hade vi cyklat när vi var klara och under flera mil hade vi "sockerdricka" i fingrarna och mina ädlare sittdelar gjorde sig påminda mer eller mindre hela tiden. Det gjorde rejält ont därbak. Men skam den som ger sig.
Ett höjdar ställe var 1771 med hallonsmulpaj. Fredrik som bakade hade tagit sin familj från Stockholm och installerat sig. Han hade flera trevliga kamrater och jag föll direkt för hans bakverk och framför allt att det fanns en äkta berså på baksidan av det stora huset från - ja just det 1771.
Vid det här fältet var vi tvugna att stanna för jag tror att det kameran fångade var dinkel. Försökte kolla med en bonde men fick inte riktigt klart för mig att jag hade sett rätt.

Artemunde blev vår räddning då jag nästan höll på att svimma av trötthet. Där fanns det hembakad cheesecake med hallon coulis och färsk frukt. Fluktade lite på den läckra chokladkakan och frasiga wienerbröd.
En liten hutt i form av hemgjord slånbärslikör fick vi hos mina svärföräldrars vänner. Där slank också lite tårta ner. Hugaligen - tur att vi cyklade så mycket för det var många stopp med godsaker. Vi besökte Stafva gårdsmejeri och ett av barnen som vi hade med oss höll för näsan från det att vi steg ur bilen tills dess att vi klev in i den igen. Han gillade inte att vi besökte korna och klappade kalvarna. Hela tiden kikade han på oss som om vi inte var kloka som ville utsätta honom för plågan. På mejeriet köpte vi god färskost som lades på surbröd från en annan gårdsbutik och det hela toppades med rosenblad. Drinken hade vi fått inspiration till i Ljugarn och gjorde vår egen variant av fläderblomssaft, vitt vin och sockerdricka. Mycket is gjorde den extra läskande.

Lite salmbär hör ju Goland till och vi smakade sylt och tillsammans med saffranspannkaka vilket blev det en angenäm upplevelse.

Jag kan verkligen rekommendera Gotland by bike!

4 kommentarer:

Krokofanten sa...

Vad härligt det låter och bilderna är ju jättefina, som vanligt! Jag har alltid drömt om en cykelsemester...

Anna-Eva sa...

Vi har planerat cykelsemester på Gotland till nästa sommar. Jag har ju hela min släkt där så vi planerar någon natt hos släktingar och någon natt på pensionat eller dylikt. Jag ska definitivt bo en natt på vandrarhemmet i Ljugarn där jag tillbringade ett par somrar som barn då föräldrarna vickade som föreståndare.Efter att ha sett dina bilder blev jag ännu mer Gotlandssugen.Men jag får hålla till godo med Bålsta Gästgiveri i år :)

Kinna sa...

Krokotanten - tack för att du tycker om bilderna.

Anna-Eva - cykelsemester var härligt. Tyvärr lyckades vin inte vara på vandrarhemmet i tid så det blev tält den natten också. Gotland kan jag verkligen rekommendera så det blir säkert härligt nästa sommar.

Kristina Eriksson sa...

25 mil! Det var inte illa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...