16 augusti, 2007

Baka frukt i ugnen

"Underskatta inte enkelheten i säsongens färska frukt. Baka frukten - och den får en helt annan karaktär" skriver Jamie Oliver i den Nakna kocken. Jag är böjd att hålla med honom. De flesta frukter kan du baka i ugnen. Baka gärna olika sorter och kombinera dem fint på tallriken.

På bilden ser du aprikoser som fått olika smaker. Riven muskot, vaniljsocker och kanel. Jag har inte blandat smakerna utan lagt muskot på de längst bort, kanel i mitten och vaniljsocker på de som är närmast i bild. Ta rejält med kryddor och sedan råsocker på alltihop. Min frukt blev lite sur i smaken så ta till lite extra för att få dem söta - förutsatt att du vill ha dem söta. Ugnsbaka i hög värme ca 4 minuter. Servera med vaniljglass, kesella, creme fraiche eller kanske mascarpone. Det är läckert och går fort att göra!

9 kommentarer:

Anne sa...

Vilken underbart fin ugnsform! Helt ljuvlig!

Kinna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kinna sa...

Anne - svärmor har omtänksamt köpt den här till oss. Jag gillar den också skarpt!

Bendel sa...

Detta blev jag mycket sugen på!

görel sa...

Jag såg inte ens ugnsformen eftersom jag tittade på de läckra aprikoserna - men den var väldigt fin. Aprikoserna ser mycket trevliga (och så är de ju så nyttiga) ut - detta lägges till anteckningarna!

Nässelblom & choklad sa...

Jag brukar också baka frukt i ugnen - supergott och enkelt! Håller med om att formen är snygg...

Lotta sa...

hm, måste nog ta en tur till affären, unsbakad frukt lät som en perfekt efterrätt en lite småhuttrig sensommardag som denna. Tack för tipset.

Hannele sa...

Smaskens. Äpplen stoppar jag ofta i ugnen i klyftor, kryddar med farinsocker, ingefära, russin, kanel ibland. Vi äter det ofta till efterrätt med glass, kryddad gräddfil eller annat på hösten, när vi ändå lagar ungsmat.

Hannele sa...

(jag skalar inte äpplena, bara gör klyfter)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...