31 juli, 2007

Billig paprika till vintern

Nu när paprikan är billig passar jag på att hamstra inför vintern som en riktig ekorre. Paprika går utmärkt att frysa både färsk och ugnsbakad. Den färska skär jag i strimlor och lägger i plastpåsar att ta fram för vinterns grytor och wokade grönsaker. Den bakade går att servera till aperitif, marinerad med olivolja och vitlök, eller är god att blanda med pasta och smulad fårost. Säkert finns det fler användningsområden. Jag brukar göra en hel långpanna med paprika i het ugn så att den blir svart och får blåsor. När de svalnat drar jag av skinnet, delar i mindre bitar och lägger i småburkar och fryser.

5 kommentarer:

Brazilian Linda sa...

Ja det är rätta tt hamstra medan man man! Och paprika är ju aldrig fel. Här så är det normalt sett samma pris hela tiden så jag har itne funderat på det faktiskt. Men det kan ju var en ide.

Jag är ledsen , det blev ingen tårta, jag blev magsjuk. men jag funderade faktiskt på det :)
Har du sett att jag startat en webring för matbloggare? Så att man lättare kan hitta bra matbloggar. Hoppas du har det bra! kram!

Hemliga kockan sa...

Åh, Kinna vilket bra tips! Att frysa färska strimlor har jag aldrig funderat på att göra. Tack!

Helena sa...

Så fiffigt! Men, blir den inte väldigt "vätskig" när den tinar? Till grytor funkar den förstås ändå...

Kinna sa...

Helena - stoppa dem direkt grytan så behöver du inte fundera på om de blir sladdriga. Att ha på mackan funkar inte. ;-)

Anonym sa...

Brukar också frysa paprika. Det är så skönt när man kommer hem hungrig från jobbet att bara slänga i färdighackad paprika i pastasåsen eller liknande. Brukar också frysa in purjolök i små skivor, funkar jättebra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...