22 maj, 2007

Primörpremiär

I helgen har det varit premiär för både primörer och upplevelser. Jag har ätit jordgubbar för första gången i år (dock inte svenska), färskpotatis, fått frukost utomhus i solen, tagit min första båttur (fast båten redan legat en månad i vattnet). Helt underbart har det varit.

Jordgubbarna fick lite hjäp på traven för även om de doftade gott så hade smaken lite övrigt att önska. Försökte tänka jordbuggar i annat sammanhang än som efterrätt vilket gav upphov till smekande smaker i en salsa tillsammans med melon. Melonen doftade verkligen melon. Ta för vana (som jag) och
stoppa fram näsan nära melonen för att känna om den doftar något. Doftar den starkt av melon då är den mogen. Den kanske inte ser jättefin ut på skalet men då är den som regel mycket god inuti.


Jordgubbssalsa
15-20 st jordgubbar
en kvarts söt honungsmelon
några strån gräslök
1 1/2 tsk limesaft
1 1/2 tsk rapsolja
salt
svartpeppar

Ta av fnaset på jordgubbarna och tärna dem i små kuber. Skär ut en kvarts del av melonen, ta bort kärnorna med en sked. Tärna i lika stora kuber som jordgubbarna. Strimla gräslöken fint. Blanda ihop en vinägrett av olja, limesaft, salt och peppar. Häll vinägretten över salsan och rör försiktigt. Gott till något på grillen eller kanske på en bruscetta.

1 kommentar:

Nässelblom & choklad sa...

Härligt med alla primörpremiärer. Själv har jag premiärbadat i havet! Vilken vacker havsvy och läcker jordgubbssalsa.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...