16 april, 2007

Längtans tider

Nu väntar jag på att primörerna ska börja droppa in som gäster under en cocktail. Vem kan vara först ut? Kanske är det nässlan och sen sparrisen? Jag började redan i helgen spana i backen efter nässlorna men de var lite ynkliga och för att få ihop många måste man jobba mycket. Är nog lite för lat. Sitter här och läsandes smörjer kråset med nässlor och rökt böckling.

7 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Ja, nu väntar en härlig tid. Jag har också spanat in nässlorna, men de är lite för små. Men nu går det fort. Färsk sparris såg jag i min butik, men jag vet inte vad den kostade.

Carolina sa...

Jag såg nässlor i lagom storlek på Skansen i torsdags, men det kändes inte helt okej att böja sig ner och plocka där ;)

Anna-Eva sa...

Kära nån då.Jag plockade nässlor redan den 29 mars. Att det är så stor skillnad på skåne och sthlm. Nu tycker jag att de börjar bli för stora här. Tack för kommentaren förresten,nu blev han glad min lilla skruttmake :)

Kinna sa...

Det är stor skillnad på Linköping och Skåne. skåne ligger nästan alltid en månad före vad gäller sådd och skörd. jag tror inte heller att jag skulle plocka nässlor på allmän plats. Man vet ju inte om någon hund gått förbi...

Christina W sa...

Läste att du sett Gant-tallrikar i olika färger på Sveavägen. Var de helt enfärgade eller med stjärnor? Köpte själv blå med stjärnor men kanske finns det andra kul att komplettera med?

smulan sa...

Hej Kinna!
Jag älskar också färsk nässelsoppa. Varje vår plockar jag späda nässlor i backen utanför vårt hus och gör nässelsoppa. Än har nässlorna inte kommit, men snart....! Tack för länken till nässelsåsen och rökt böckling - ett jättefint tips!

Kinna sa...

Christina W - tallrikarna är helt enfärgade. Jättesnygga!

Smulan - om du kikar i SvDs kulturdelen lördagen 14 april, så finns det flera andra nässelrecept.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...