12 april, 2007

Kyckling med Lisa

Vi fortsätter laga mat med Lisa och bara älskade den här gyllengula kycklingen som kommer i hennes nya kokbok. Så god var den att vi kan tänka oss göra den igen fast startsträckan med marinering var flera timmar. Kanske kan den marineras dagen innan och vara en snabbt tillagad rätt till kvällen därpå. Det är något som måste provas. Klart är att den kan bli en fredagsfavorit.

Kryddningen var superb och precis som Lisa skrev; resterna var jättegoda dagen därpå. Roligt med den här rätten jag vidgade mina vyer och provade en ny krydda som jag aldrig använt förut, nämligen färsk gurkmeja.

6 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Gurkmeja är en underskattad krydda. Ofta sa man i negativa ordalag att gurkmeja var något som fyllde ut en dålig curry - men det var på den tiden då det enda curryalternativet vi hade var i glasburkar på kryddhyllan och som användes till att stuva höna i som serverades med amerikanskt förkokt ris.
Pröva att köpa färsk gurkmeja i asienbutiken. Vi använder den roten lätt krossad i sydthailändska rätter, i grytor och soppor. Färsk grukmeja har en distinkt och frisk smak.

Husmodern sa...

Recept, recept!!
: )

Kinna sa...

Husmodern - jag förstår dig, men de är fortfarande inte publicerade utan den som vill hjälpa Lisa provlagar och kommenterar. Eftersom jag gärna vill blogga lite varje dag måste jag ju hitta på något att skriva om och när det inte är mina egna recept kan jag inte lägga ut dem.

Anna-Eva sa...

Vi älskade den också och gjorde en ny sats redan några dagar senare fast med kycklingfilé. Det blev minst lika gott.Jag fick lära mig på kockskolan att gurkmeja inte smakar någonting utan bara används för sin färgs skull, så jag har inte brytt mig om att prova men aj vad de ljög för mig :)

Anonym sa...

Vill oxå ha recept !! *väntar tålmodigt*

Husmodern sa...

Därav den lilla smileyn, jag förstod det...
!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...