26 februari, 2007

Vuxenliv vs barnfamilj

Mathållning är ett bra sätt att få inblick i andras liv. En barnfamilj har skiftande förutsättningar att få samtliga familjemedlemmar positiva till en måltid. Det ska gå snabbt, inte vara blandat, kanske inte så mycket kryddor osv. Att som enbart vuxenfamilj förstå och planera så att det blir "rätt" för ungarna är inte lätt. Lycka är då att få en kram av lilltjejen A, som med ett glatt leende viskar, "jag tyckte om din gryta".

5 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Ja, det är ett pussel att få ihop olika viljor och smaker. Ibland blir det mest kaos, men jag tror ändå att det är viktigt att samlas kring maten. Mysigt är det de gånger man får uppskattning, som kramen du skriver om!

Hannele sa...

En gång gjorde vi kryddlös mat för "barnens skull", inte ens de gillade det :)

Lagers tabberas sa...

Mina "nya" ungar, dvs alla under 18, äter allt, nästan och het kryddad thaimat dessutom, syrade fiskar, saltat torkat kött och älskar valsad jäst och torkad bläckfisk som har en starkdoftskoficiens som får tom katter att fly.
Men det var inte det jag tänkte på när jag läste Dig idag på sportlovet. Det var att det är härligt ibland att äta obloggad mat. Dom frågar så hemma - är det blogg eller oblogg. Idag var det oblogg från Rodjana - härligt potatismos och falukorv i ugn brässerad med tomatsås, olivolja rosmarin och några stänk tabasco.

Kinna sa...

Det är långt ifrån jag bloggar all mat, men nästan allt är fotograferat utifall att jag behöver bilden någon annan gång. Jag orkar inte alltid ta till den schysstare kameran, ljussätta osv så då blir det quick and dirty.

Kristina Eriksson sa...

Ja det är en del meck med att få ihop allas viljor!Förmodligen ska man sluta fråga och bara laga...men man vill ju att alla ska bli nöjda!

Kul benämning - bloggad o obloggad mat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...