02 januari, 2007

Nyårsfest

Tanken fanns hos värdparet från början, en fest med skogens väsen inpå husknuten. Inbjudan inspirerades av skogstemat. Sista mailade infon om hur alla inbjudna skulle bidra till festen låg på en bakgrund med Tuvstarr, John Bauers vackra sagoprinsessa, som speglar sig i ett kärr. Mycket fint.

Under nyårsafton dekorerades allt färdigt i ladugården där middagen skulle inmundigas, raketer provskjöts och mat lagades. Mitt i allt gick strömmen, inget vatten eller el i köket i något hus. Stearingljus letades fram. Felsökning och reparation av huduvströmbrytaren på stolpen tog en stund. Till slut kunde samtliga dra en lättnadens suck.

På med festblåsorna. Drink med tilltugg serverades i mangårdsbyggnaden. Någon hade skojat till det och gjort både Kir Royal, Black Velvet samt hällt upp champagne au naturel. Därefter gick alla, i ljuset av marschaller och rött fackelsken, till ladugården. Nu först fick vi se överraskningen som värdparet tillsammans med några få medhjälpare skapat. Inuti var lokalen underbart dekorerad med granar, tallar, vackra grenar mot väggar och i tak. I de djupa fönsternischerna stod hundratals värmeljus. På bordens vita dukar låg mossa. Kandelabrar med vita ljus stod omväxlande placerade med vilda, vackra blomsterdekorationer i höga vaser. Medan jag och Fredrik lade upp förrätten, steg rök från hinkar med kolsyreis. Bilden av kärret trädde fram runt borden när gästerna steg in genom dörren. Otroligt vackert och effektfullt. Timmarna försvann med ljusets hastighet, liksom den goda maten. Strax var det tolvslag. Pol Roger fyllde glasen medan fyrverkerierna blixtrande ovanför våra huvuden. Till slut väntade kaffe, avec, chokladaskar och diskokula i mangårdsbyggnaden. Vilket underbart slut på det gamla året och start på det nya!

Nyårs meny 2006


Broccolimousse med forellrom och rödvinsås
*
Risotto milanese, pilgrimsmussla, havskräfta och blåmusslor
*
Skogssorbet på hallon, blåbär, svarta vinbär
*
Oxfile, chili- och chokladrödvinsås, västerbottenmos,
ugnsbakad cocktailtomat och haricots verts
*
Tarte au citron
God fortsättning på det nya året!

5 kommentarer:

Elin sa...

Vilken ambitiös dekorering och menyn låter ju jättebra :)

Kinna sa...

Ja dekoren var fantastisk och värdparet hade tänkt ut något helt otroligt. Tack och lov är vi många olika team som har sin uppgift. Alla gör en insats på matsidan efter egen förmåga, därav den fina menyn.

Viktoria Schiöler sa...

Gud så vackert... Och menyn låter helt underbar!

jen sa...

Wow - vilken härlig dukning! Det låter ju urmysigt att fira nyår i en ladugård!

inger sa...

Ja, jag håller med alla... Låter fantastiskt! Önskar dig ett fantastiskt 2007!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...