15 oktober, 2006

Provning, provning, provning

Chokladfestivalen har tagit plats i mitt hjärta och jag har provat choklad tills det sprutat ut ur öronen. Att jag egentligen inte gillar choklad har jag helt ignorerat och snarare konstaterat att det finns choklad för alla smaker. En kakaokryddad rostbiff på danskt rågbröd med karibiska kakaobönor kan få vem som helst att falla till föga. Att därefter smutta på mörk ekfatslagrad rom av märket Cruzan Estate Diamond blir inte mindre lyckat med ett par bitar av mörkaste choklad. Uttrycket "smakerna gifter sig" var bara förnamnet. De delikata bitarna kom från Venezuela, St Domingo och Trinidad. Chokladen från St Domingo var en 1er Cru och från en singelplantage, vilket osökt för tankarna till andra områden. Nyfikenheten var väckt. Raskt samlade vi på oss mera intressant info om chokladtillverkaren från Paris. Ber att få återkomma och hoppas att anteckningarna är läsbara.

7 kommentarer:

Max sa...

Jag känner mig som en barbar. Marabou är min måttstock för "bra choklad", och jag tycker många sådana där kvalitetspraliner och presentförpackningar från exklusiva tillverkare mest smakar unket. Finns det någon räddning för mig? :)

Kinna sa...

Max Då är vi två för choklad är inte min grej. Ändå hittade jag saker jag gillade. Tur ändå att det finns olika så att något passar var och en.

Max sa...

Kinna, jag tror iofs att jag skulle älska varenda sekund på chokladfestivalen just nu. Nu är jag inne på andra veckan utan socker så min kropp törstar efter godsaker! :)

Annette sa...

När jag flyttade från Sverige (för läääänge sedan) fanns bara Marabou att tillgå på den svenska marknaden. Jag ansåg att jag inte tyckte om choklad.

Sedan kom jag till Frankrike och upptäckte mörk choklad med litet socker och massor av kakao. Nu är jag totalt chokladberoende. (Tur att Lindts Excellence även finns i Sverige nu för tiden, annars skulle jag dö på semestern).

Kinna sa...

Max - tror du verkligen på det där med att avhålla sig? =)
Anette - det är fantastiskt vad det exploderat på chokladhyllorna de senaste åren. Du kan säkert klara några veckor i Sverige...

Max sa...

Kinna: nej, inte i längden :) Men farbror doktorn sa åt mig att hålla mig borta från mjöl, mjölk och socker i tre veckor för att se om det kunde hjälpa mot mina eksem. Så, jag ger det ett försök. Det har blivit galet roligt att äta mat nu när man måste experimentera lite. :)

Kinna sa...

Max, jag hoppas det hjälper. Håller med dig om att det är kul att experimentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...