20 oktober, 2006

Bonde på krogen

Inlägget som Alice Brax skrivit om Bonde på krogen var verkligen rolig läsning för mig som kommer från bondgård och gillar närproducerat. Bönder ska gå på krog och fråga varifrån råvarorna kommer för att få restaurangerna att servera mera svenska råvaror. Egentligen borde alla vi som är matintresserade fråga mera för att påverka att maten vi äter ute är närodlad/lokalproducerad eller har andra kvalifikationer som man själv vill se mer av.

Däremot hoppas jag att du inte får samma svar som mitt lunchsällskap fick för några år sedan. Vi jobbade i Gamla Stan och lunchade på Trattoria Romana. Just då grasserade galna ko-sjukan och såklart var det viktigt att veta varifrån köttet kom. Kyparen meddelade oss argt och högljutt att han minsann inte köpte in köttet och att vi skulle strunta i härkomsten för det angick inte oss. Vi var helt förbluffade över attityd och svar. Kunde knappt hålla oss för skratt.
Skulle tro att förhållningssätt kring varifrån våra livsmedel kommer kraftigt förändrats på bara några år. Idag skulle vi säkert inte få samma bemötande.

2 kommentarer:

KrakelSpektakel sa...

Det finns aldrig något försvar för snorkiga kypare. Tar man inte väl hand om gästen, kommer inte gästen tillbaka.

Kinna sa...

Krakelspektakel - du har så rätt det är inte någon rusning dit igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...