27 september, 2006

Äh, vad gör man?

Kålrabbi, ja vad gör man med den?

Förslag? Är det någon som har det? Mer spännande än att rosta i ugn som jag gjorde borde ju finnas. Fast det blev ju väldigt gott i och för sig. Riven smakade den mest kål. Inte så konstigt förstås, det framgår ju av namnet. Försökte både med olja, salt och vinäger men gick bet. Vacker är den ju så något mer måste man ju kunna göra av den.

7 kommentarer:

Annette sa...

Jag brukar faktiskt finriva den och blanda med morötter. Om den är tillräckligt späd tycker jag inte att kålsmaken är så påträngande.

Annars: ugnsrostning, ja. Gärna med vitlöksklyftor och rökt fläsk.

Pernilla sa...

Jag fick kålrabbi serverad i något slags gratäng när jag tillbringade en sommar i Tyskland. Såvitt jag minns var det gott, men tyvärr har jag inget recept. Kommer att, med spänning, kolla om du får något bra tips.

Clivia sa...

Åh, finns det kålrabbi igen nu! Vad härligt! Jag älskar den där krispiga våta konsistensen och den fina kålsmaken, men skalet kan vara tjockt och segt så man får skala noga. Jag skär den i bitar och serverar som tilltugg till maten. En tröst när andra grönsaker inte är så roliga fram på senvintern. Jag får kanske testa att tillaga den också, det låter intressant!

Matnjutning sa...

Kålrabbi upptäckte jag för sisådär två år sedan. Den är ju helt UNDERBAR! Både rå, i bitar, men även i grytor, på samma sätt som man använder övriga rotsaker.

Kinna sa...

Tack för alla tips, jag får hem och prova kålrabbin mera, det hör jag det. =)

Gizella2010 sa...

Hejsan. Det här är ett gammalt inlägg, så jag undrar vad du gjorde med kålrabbin. I Ungern stuvar vi den och gör soppa på den med andra grönsaker eller krämig soppa på bara den, gratinerar den varvad med köttfärssås, skalar, förväller, gröper ur, blandar det urgröpta med valfri fyllning, fyller den och gräddar i ugn, skalar, skär i cm tjocka skivor eller stavar, förväller, dubbelpanerar och friterar i olja, skalar, skär i cm tjocka skivor, lägger någon fyllning mellan 2 skivor, dubbelpanerar och friterar. Som barn tyckte jag om att bara äta den som den var, när den fortfarande var riktigt mjäll. När vi kom till Sverige i början av 60-talet, fanns inte kålrabbi att köpa, så vi använde kålrot i stället. Smakar nästan likadant. Hälsningar Eva

Kinna Jonsson sa...

Gisella! Tack för din långa och intressanta kommentar. Jag har inte sett kålrabbi på ett tag men ska ta en kik igen i affärerna. Eftersom jag inte hade några bra idéer blev det nog inte mer än detta förra gången. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...