28 juli, 2006

Lokal odlare

Grönsakskylten har jag sett många gånger vid Örnahusen (kustvägen nära Skillinge, riktning Ystad). Först nu har jag kommit mig för att åka upp till gården och undersöka det hela. Fina grönsaker, färska ägg och en mycket trevlig bonde mötte mig på gårdsplanen.

Kan verkligen rekommendera att prova på de lokala odlarna runtomkring. Själv har jag aldrig blivit besviken. Smak och kvalitet är verkligen något i hästväg bra, iallafall hos den här odlaren.

Titta bara på de underbara västerås- gurkorna som ska läggas in och njutas på leverpastej- mackan i vinter. Beskrivning kommer så snart jag själv testat recepten samt förhoppningsvis konstaterat att smaken är godkänd. Ett av recepten, mormors förstås, hade den gamla måttbeteckningen 1 lod vilket motsvarar 13,3 gram. Gissa om det ska bli spännande att smaka av dem när de är klara.

2 kommentarer:

Xtian sa...

Coolt at du kollade in. Den skylten har man ju läst 100ggr när man åkt förbi. Mne aldrig svängt av.

Blev inget i Skillinge tyvärr. När jag fick mailet så var jag long gone. Sorry.

Men vår käre MK flaggade upp för att han skulle agera lite förkläde på en AW nån dag. TYp du o sambo o MK o jag o kanske annat löst folk. Hoppas att det går att få ihop.

Hoppas även att ni har det bra i sommarvärmen!

Kinna sa...

Synd att du inte fick mailet i tid. Kanske en annan gång. Vi hade lite löst folk på middag o dy så jag hade tänkt att ni också skulle kunnat komma över.

Hoppas MK får ihop det. Pratade med honom igår och han var på väg till Kåseberga.

Må gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...