06 juni, 2006

Berg med utsikt

Drink serveras på kvällen klockan sex uppe på berget. Försedda med fleecetröjor, filtar och kuddar sitter vi och känner vinden mojna. Lyfter kikaren då och då för att kolla in båtar. Grannen rakt över fjärden lägger till med sin båt längst ut på udden av ön. Släpper iland den lilla hunden för att den ska springa hem och få lite motion medan han själv tar båten till bryggan på andra sidan. Kryssningsfartyg eller någon annan stor färja brukar passera. Sakta sänker sig skymningen och vi bara njuter.

Svärfar har tillverkat en kul drinkkorg med hål för fyrkantiga och runda flaskor som han bär med sig beroende på var vi ska sitta för kvällen. Enkla drinktilltugg kan vara cashewnötter, någon god korv eller pestro på solroskärnor med en bit bröd.

Horses neck
Drinken på bilden är en sk Horses Neck och min absoluta favorit. Blandas av Canadian whisky och gingerale. Med ett par gurkskivor
och lite citron påminner den om en Pimm's. Kvällen kan inte inledas bättre...

4 kommentarer:

Xtian sa...

Kinna: nu får du fasiken lägga av! Skillinge, mässan och nu "Horses Neck" - en gammal klassiker på Redaktionen. Sammanträffandena börjar bli väl många... men å andra sidan är du en fanatstisk kock - och det är inte jag.

Mycket bra somriga inlägg från dej nu. Gillar vi.

Kinna sa...

Tack för komplimangen. Du är säkert inte dum på att laga mat heller.

Skumt att det är så många sammanträffanden. Det finns ett till, din kollega är en av mina goda vänner. Initialer MK och är tysktalande. ;-)

Xtian sa...

MK är numera läsare av din blogg... Han hälsar btw.

Stor värld...

Kinna sa...

Xtian - han borde varit läsare för länge sen. Undrar om det finns mer sammanträffanden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...