02 februari, 2006

Skåpsrensning och goda biffar

Okej, bilden är inte den bästa men biffarna är godaSkåpsrensning och ett block fetaost var upphovet till den här rätten. En önskan om att komponera något med mycket smak gjorde att det slösades med kryddor. Sedan dess har biffarna serverats många gånger.

Kinnas medelhavsbiffar(4 pers)
420 g malet nötkött
1 stor rödlök
3-4 mjuka torkade tomater
1 ½ msk torkad timjan
1 tsk muskotnöt
1 ½ dl vatten
1 tsk salt (knappt)
svartpeppar ur kvarn
150 g grekisk fetaost i block

Hacka lök och tomater fint. Blanda alla ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet efter hand. Saltet ska vara med från början då det hjälper till att hålla ihop köttet. Forma köttet i avlånga biffar, gör en avlång grop i mitten av biffen och lägg en stav med fetaost i gropen. Täck över med köttfärssmet. Stek köttfärsbiffarna runt om i olja på relativt hög värme. Vänd försiktigt. Efterstek under lock för att få dem genomstekta. Servera med ugnsbakad potatis och haricots verts.

Ugnsbakad potatis
Havlera potatis på längden, drygt 1 per person. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Sätt in i ungen på ca 225-250 grader i 30-40 minuter eller tills de bliviti blåsiga och lite bruna. Det behövs ingen olja på dem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Kinna! Jag testade dina köttfärsbiffar i helgen och de blev urgoda, tack för ett bra recept! Vill även tacka för en jättetrevlig blogg! Mvh Lisa

Kinna sa...

Vad kul att du gillade dem, extraroligt för att jag själv komponerat receptet. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...