01 januari, 2006

Nyårsafton - slutet gott allting gott

Matsalen var underbart vacker när vi kom in, i vitt och silver. Allt tycktes sväva. Diskokulan gav väggarna mosaikliknande mönster. Vita ballonger under taket med spiralformade silverband hängde ner över borden, nuddade nästan höga glasvaser fyllda med vita blommor, gröna blad och grenar. Cellofan och vatten i vaserna gav intrycket av isbitar. Kandelabrar med långa vita ljus, vitt porslin och silverbestick underströk den festliga känslan. Nästan som att komma in på ett designat Bindefeldparty. Värdinnan hade verkligen använt sin konstnärliga ådra till fulländning.

Alla gäster hade alla fått kulinariska uppdrag, budget och gruppindelning av värden. Ingen mat lagades på plats utan alla hade med sig drycker, karotter och fat fulla med mat. Köket såg ut som ett bombnedslag trots idoga försök att hålla undan. Med 27 vuxna och dito barn uppstår lätt lite festligt kaos. Partyklädda, i smoking och klänning, intog alla drink, förberedde sin servering och utspisade barnen.

Allt som serverades smakade fantastiskt. Efter värdens välkomsthälsning gick kvällen som i ett rus och alldeles för snart höll Jan Malmsjö Nyårstalet från Skansen. Timmarna efter tolv försvann raskt och promenaden hemåt kändes underbar med snöflingor dalande mot marken i långsam takt. En perfekt avrundning på en perfekt kväll.


Nyårsmeny 2005

Asti och snittar
*
Pilgrimsmousse
med tryffelsmörsås
*
Fiskterrin med havskräftstjärtar,bergtunga och tomat
insvept i saffransdoftande purjo
*
Blodapelsinsorbet
*
Lammfilé med jordärtskockspuré
salladsknyte med hyvlad parmesan
*
Mont Blanc,
kastanjepuré, maränger, grädde och kanderade violer


Till varje rätt utom sorbeten serverade varje grupp ett vin som passade till maten.
Det brukar bli en tung första dag på det nya året. Nyårskonsert, frukost i soffan, hämta bilen och en tur till ICA är allt vi orkade med.
God fortsättning på det nya året!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...