tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post6569021767042932325..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Udda bärKinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-70499378214909396352008-10-13T11:36:00.000+02:002008-10-13T11:36:00.000+02:00Kinna, ta inte reda på det. Det är en usel skrutt-...Kinna, ta inte reda på det. Det är en usel skrutt-buske! =)Fridahttps://www.blogger.com/profile/05879843361210602439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-78450155483829902122008-10-08T13:19:00.000+02:002008-10-08T13:19:00.000+02:00Fru B, jag vet inte ens vad getapel är för något. ...Fru B, jag vet inte ens vad getapel är för något. =)Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-90740998589166352052008-10-08T10:33:00.000+02:002008-10-08T10:33:00.000+02:00Å, jag ska nog försöka leta upp ett slånbärssnår i...Å, jag ska nog försöka leta upp ett slånbärssnår i år.<BR/>Förra året plockade jag en hel del 'icke-slånbär'. Jag hade plockat getapel - inte alls hälsosamt att äta. Tur i oturen hade de bara hamnat i sprit, inte i någons mage.<BR/>Jag tror att jag kommer att få svårt att bjuda på slånbärslikör då jag glatt har berättat om mitt första misslyckade försök!Fridahttps://www.blogger.com/profile/05879843361210602439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-68331255533697932432008-10-06T15:34:00.000+02:002008-10-06T15:34:00.000+02:00Slånbärslikör är den godaste likören! Har en flask...Slånbärslikör är den godaste likören! Har en flaska hemmagjord i skafferiet.Bendelhttps://www.blogger.com/profile/04184727303682900874noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-35940748845944349292008-10-06T09:01:00.001+02:002008-10-06T09:01:00.001+02:00Örjan - tack för intressant info. Det där med att ...Örjan - tack för intressant info. Det där med att skörda dem med tyg runtom verkar ju vara smart. Jag plockade mina för hand.Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-33967858778414880632008-10-05T23:37:00.000+02:002008-10-05T23:37:00.000+02:00"Mest fascinerande med bären är att de mognar i om..."Mest fascinerande med bären är att de mognar i omgångar på samma buske"<BR/> <BR/>Det finns en folkvisa. Flickan "accepterar" frieriet om ett antal "omöjligheter" uppfylles. Detta är den enda jag minns<BR/>"alla enbär äro mogna i skogen"<BR/>Enbäret mognar först tredje året, men nya fruktämnen sätts varje år.<BR/><BR/>Annan enbärsinfo.<BR/>Vid "plockning" lades lakan eller filtar runt enebusken, vilken sedan piskades med käppar för att få bären att släppa.<BR/>Lite som man fortfarande gör för att skörda oliver.<BR/><BR/>Enebuskar var "smalare" före taggtrådens tid, eftersom enebusken skördades på lämpliga störar att användas till gärdesgårdsbyggande.Anonymousnoreply@blogger.com