tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post6501638560750134669..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Bästa julreceptenKinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-41853332341322324832015-12-25T09:34:58.316+01:002015-12-25T09:34:58.316+01:00God Jul Eva! Du är en pärla. Det här låter så gott...God Jul Eva! Du är en pärla. Det här låter så gott och jag kommer att prova göra den. Varmt tack än en gång! kramarKinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-47533947251977851532015-12-24T13:22:49.514+01:002015-12-24T13:22:49.514+01:00bästa kålrotslådan
Koka i rejält saltat vatten li...bästa kålrotslådan<br /><br />Koka i rejält saltat vatten lika delar kålrot och potatis, alternativt mer kålrot om man vill. Man kan slänga i en morot också.<br /><br />Pressa med stöt i en stor bunke. Gör man mycket är en köttkvarn en god ide för det är rätt så tungt. Blanda i, vispgrädde, ägg, sirap, nymald muskot, salt och peppar. Smaka av, man känner när man hittat hem :) Men snåla inte på något, smeten ska vara ganska så lös.<br /><br />Häll i en form, toppa med mycket smör och skorpmjöl, helst panko eller egenmald. In i ugnen i 225 grader till ytan är brynt och den har rest sig lite. Tokgott till skinka och julkorv.<br /><br />God Jul<br />EvaAnonymousnoreply@blogger.com