tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post4145998006928307173..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Obstler och andra snapsar på Österrikiskt visKinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-52105785584553928052008-09-22T22:09:00.000+02:002008-09-22T22:09:00.000+02:00Tackar, jag står just och rensar fläderbär så någo...Tackar, jag står just och rensar fläderbär så något i likörväg ska det bli.Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-86378154478795582032008-09-22T20:42:00.000+02:002008-09-22T20:42:00.000+02:00På tal om alkohol och för att svara på din fråga i...På tal om alkohol och för att svara på din fråga i min blogg :)<BR/>Vill ju inte att informationen ska försvinna undan.<BR/>Likör är roliga saker. Oftast brukar jag ta en handfull bär eller örter och tillsätta några dl osmaksatt brännvin/vodka. Exempelvis 1 dl bär och 4 dl brännvin, som mest har jag haft 1,5 dl bär till 1 l brännvin. Låt det stå i två till tre veckor eller tills bären skuttat runt tillräckligt mycket. Tillsätt sedan socker och tillslut kärlet. Skaka om några gånger om dagen tills sockret löst upp sig. Provsmaka för att se om mer socker ska till. Sen när det sista sockret är löst i blandningen är det klart.Anonymousnoreply@blogger.com