tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post116091117765654673..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Avlivandet av en mytKinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1161066266238519672006-10-17T08:24:00.000+02:002006-10-17T08:24:00.000+02:00Inälvsmat! Kan inte äta inälvsmat som lever och nj...Inälvsmat! Kan inte äta inälvsmat som lever och njure. Min mamma misshandlade dem gruvligt - de var billig mat. Lungmos fick vi också. Det enda jag mäktar med är kycklinglever som berikning i såser och grytor men i övrigt nej tack. Och som Xtian kan jag inte efter svår sjukdom äta sån fryst ugnsfärdig kyckling (här var det den vinmarinerade -- heter den Annas? -- ingen aning själv). Somliga saker lämnar man bäst åt sitt öde.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1161007284316552162006-10-16T16:01:00.000+02:002006-10-16T16:01:00.000+02:00Just det, bananglass.Efter 3 dagars magsjuka (jag ...Just det, bananglass.<BR/><BR/>Efter 3 dagars magsjuka (jag var 8 år ocj kräktes hela tiden i 3 dar). På golvet bredvid sängen låg en upp-o-nervänd Kalle Anka. I tre illamående dagar såg jag bilden av en "ny smak" på Vienetta - Banan/Chocklad. Säkert god, men den urinfärgade glassen satte sina spår. Har fortfarande idag väldigt svårt för banan-smak. Utom i vanliga bananer.<BR/>(nu har man verkligen kvalificerat sig som konstig)Xtianhttps://www.blogger.com/profile/15815934485621894346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1160987261007979262006-10-16T10:27:00.000+02:002006-10-16T10:27:00.000+02:00Brysselkål!Mamma gick en vegetarisk matlagningskur...<B>Brysselkål!</B><BR/>Mamma gick en vegetarisk matlagningskurs på 70-talet. Sen skulle hon bjuda oss i familjen på det dom lagat där. Jag vet än idag var jag satt och tvingades äta denna enda <B>JÄTTE brysselkål</B>. Aldrig mer.Khttps://www.blogger.com/profile/16561946946557769955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1160939269750978752006-10-15T21:07:00.000+02:002006-10-15T21:07:00.000+02:00Vet inte om den här platsar.mina föräldrar trodde ...Vet inte om den här platsar.<BR/><BR/>mina föräldrar trodde på ny- och hemlagad mat av färska råvaror. Frysen var till för "löjrom, frysta ärter o is" som min far uttryckte det. Där frö hade vi inte Oboy. Ej heller snabbmakaroner. Det första jag köpte när jag flyttade in i mitt studentboende var en flaska ketchup, snabbmakaroner, mjölk ochh Oboy.<BR/>(kanske las grunden till FastFoodLovers där??)Xtianhttps://www.blogger.com/profile/15815934485621894346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1160932137244282542006-10-15T19:08:00.000+02:002006-10-15T19:08:00.000+02:00Min morfar fick tag på ett parti fiskbullar under ...Min morfar fick tag på ett parti fiskbullar under kriget och sen svor min mamma på att hon skulle aldrig servera det till sin familj, så jag var 19 år första gången jag åt det och då var jag mycket nervös om jag skulle kunna få ner det. Numera gör jag ibland egna både på vit fisk och lax, har för länge sedan lagt av med konserverade i hummersåsKarinhttps://www.blogger.com/profile/04008126242039052842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1160921368194548452006-10-15T16:09:00.000+02:002006-10-15T16:09:00.000+02:00Älskar haricots, gärna med lite fint rökt kött ell...Älskar haricots, gärna med lite fint rökt kött eller till lammkotletter som fransmännen är så duktiga på.Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1160912732401641972006-10-15T13:45:00.000+02:002006-10-15T13:45:00.000+02:00Det är ju hur gott som helst!!!I frankrike äts myc...Det är ju hur gott som helst!!!<BR/>I frankrike äts mycket haricots verts och andra bönor... Det skall ju vara bra för kropppen sägs det...Krokofantenhttps://www.blogger.com/profile/15896924146737485562noreply@blogger.com