tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post113742653486116077..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Libanesmat och stämningKinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1156770336804607322006-08-28T15:05:00.000+02:002006-08-28T15:05:00.000+02:00Hej!Kvinnolåren serverade jag med bulgursallad med...Hej!<BR/>Kvinnolåren serverade jag med bulgursallad med massor av citron, persilja och mynta, auberginröran var kall. En kikärtsröra gjorde jag också och hade pitabröd. Efterrätt, jo, jag gick ner på Hötorgshallen och köpte lite söta libanesiska bakverk. Om du kommer ner för rulltrappan, gå till vänster mot väggen. Där någonstans säljs lite bakverk. de är jättesöta så man kan gärna dela dem och äta lite av varje. Lycka till Helene!!!Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1156765177278201182006-08-28T13:39:00.000+02:002006-08-28T13:39:00.000+02:00jag igen, tänkte bjuda några vänner på Kvinnolåren...jag igen, tänkte bjuda några vänner på Kvinnolåren. Undrar om du serverade någon efterrätt ? Maten blir väl ganska tung så jag funderar..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1156764763975494542006-08-28T13:32:00.000+02:002006-08-28T13:32:00.000+02:00ska man äta den varm ? eller kan man göra den en d...ska man äta den varm ? eller kan man göra den en dag innan tex ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1156758052808112722006-08-28T11:40:00.000+02:002006-08-28T11:40:00.000+02:00Hej Helena!Ja, jag har säkert något recept, men br...Hej Helena!<BR/>Ja, jag har säkert något recept, men brukar köra på fri hand. Baka auberginerna i ugnen, gröpa ur, köra i matberedaren, tillsätta citron, olivolja, sesampasta (Tahini). Den gula burken med grönt lock som finns på hötorgshallen ska vara den bästa sägs det. Salt och kanske lite peppar. <BR/>Det var alles och den smakar lite olika varje gång, men det gör inget. Förra gången rostade jag sesamfrön själv och stötte i morteln med lite vatten för jag hade ingen pasta hemma. Då kan man bestämma själv om det ska bli mer eller mindre rostad smak.Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1137586610522757422006-01-18T13:16:00.000+01:002006-01-18T13:16:00.000+01:00Jag brukar laga en libanesisk köttfärslimpa (lägge...Jag brukar laga en libanesisk köttfärslimpa (lägger smeten i en form) med lammfärs och tehinatopping. Mycket gott. Ska prova ditt recept!Viktoriahttps://www.blogger.com/profile/13167822060874479115noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1137485613143814352006-01-17T09:13:00.000+01:002006-01-17T09:13:00.000+01:00De är jättegoda och jag gör dem ofta. =)De är jättegoda och jag gör dem ofta. =)Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-1137483863380974152006-01-17T08:44:00.000+01:002006-01-17T08:44:00.000+01:00Det här måste jag nog prova, om inte annat så för ...Det här måste jag nog prova, om inte annat så för namnets skull.<BR/>Tror att jag vet vilket reportage i AoM du menar - jag tar fortfarande fram det rätt ofta. Om det är samma finns det ett enkelt recept på kycklinglever där som är så smarrigt...Anonymousnoreply@blogger.com