tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post1119160093266867307..comments2024-01-06T11:29:55.006+01:00Comments on Kinnas blogg - mormors mat - en matblogg: Käsekuchen - ostkaka på tyskt manérKinna Jonssonhttp://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-85852727730568647512017-01-03T18:25:47.067+01:002017-01-03T18:25:47.067+01:00Hej Soile!
Tack för jättebra tips. Inte ens tänkt ...Hej Soile!<br />Tack för jättebra tips. Inte ens tänkt på att den är glutenfri eller laktosfri.<br />God fortsättning på det nya året!Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-31963134852218574152017-01-03T17:53:49.336+01:002017-01-03T17:53:49.336+01:00Hej,
Bodde själv i Tyskland under en 15 års perio...Hej,<br /><br />Bodde själv i Tyskland under en 15 års period.<br />Lärde mig att älska denna kaka, som kan varieras på så många olika sätt.<br />Speciellt förtjust är jag i den, eftersom den är både laktos & glutenfri.<br />Istället för majsenamjöl så använder jag mannagryn, ca 8 rågade matskedar till en 26 cm springform.<br />Serverar osttårtan med passerade hallon o på toppen av kakan spritsar jag lite smält choklad, smakar <br />gott till det syrliga som citronen ger.<br />Här i Finland har kakan gjort succé bland mina vänner.<br />Guten Apetit zu diesem Käsekuchen, café und vielleicht ein gläschen Amaretto dazu.<br />Vänligen<br />Soile af UrsinSoilenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-73441526632338986372015-09-25T14:39:03.923+02:002015-09-25T14:39:03.923+02:00Jag dubblade receptet för att göra den i en rundfo...Jag dubblade receptet för att göra den i en rundform på ca 25 cm. Hur ska ostkakan vara när den ska tas ut från ugnen? För den var lite darrig när jag tog ut den efter 1 h och det började rinna sockervatten ur formen. Jag antog att den inte var klar så jag stoppade tillbaka den igen i ugnen, efter 30 min så är provstickan inte kladdig på kantorna men provstickan blir kladdig i mitten av kakan. Tack för ett recept som både är laktos- och glutenfri! Den ska bjudas på ett födelsedagskalas! Lena Chttps://www.blogger.com/profile/10122063031022657909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-67083712124970993652013-12-11T15:02:40.413+01:002013-12-11T15:02:40.413+01:00Vad roligt! Det är verkligen mina älsklingsrecept....Vad roligt! Det är verkligen mina älsklingsrecept. Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-22571697799306194292013-12-11T14:48:19.055+01:002013-12-11T14:48:19.055+01:00Är på nummer 2 nu, Underbart frisk och god :)tack ...Är på nummer 2 nu, Underbart frisk och god :)tack för detta recept!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18830949.post-41785673005814904772010-12-16T12:08:22.182+01:002010-12-16T12:08:22.182+01:00Det riktigt vattnas i munnen när jag läser vad den...Det riktigt vattnas i munnen när jag läser vad den tyska ostkakan innehåller. Den här ska jag absolut göra.<br />Tack för att du delade med dig av receptet!Christinahttps://www.blogger.com/profile/08617520364631259664noreply@blogger.com