01 maj, 2017

Enkel glassdessert med chocolate chip cookies



Mycket saker i skåpen och kul att bara plocka ihop något av detta. Här har jag tänkt att choklad och lakrits är en härlig kombo och bara varvat allt i ett snyggt champagneglas, Rumours från Duka. Tanken är att desserten ska bjuda på olika smaker och textur. Det ska krasa lite mellan tänderna när man äter. Vara sött och salt. Kallt och inte så kallt. Ja du fattar....!

Glassen var lite överbliven från spontanfesten så den innehöll lite chokladsås, maräng och någon del banan. Inget att göra åt. Gott blev det ändå fast någon förfasar sig antagligen över att den kan vara något isig. Jag kan iallafall inte kasta bort då jag tänker på matsvinnet så jag försöker alltid göra saker när det blir rester över.

Glass med chocolate chip cookies
2 personer
ett par skopor glass
någon dl vispad grädde
2 chocolate chip cookies (jag använde Olof Viktors  som jag fått av Sparbanken Syd)
chokladsås (koka lika delar vatten, socker och vispa ner samma mängd kakao)
raw laktritspulver från Bülow (Lakrids.nu)
toppa med några röda bär typ tranbär

Börja med att lägga glass i botten, mortla lätt en chocolate chip cookie och strö över, skeda över lite grädde, mer glass, grädde och strö över lite lakridspulver, ringla över lite chokladsås, någon sked grädde, strö över lakritspulver och sist lite bär. Bygg på höjden.
Njut med en gång.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...