01 maj, 2017

Butternutpizza med 3 sorters lök


Alltså, det har legat en butternutpumpa länge i köket och idag ekade kylskåpet tomt. Vi beslutade därför att laga något av det vi har hemma bara för att bli av med småsaker som blivit över. Det blev då butternutpizza med 3 sorters lök och fetaost. Och resultatet blev så himla gott. Enkelt var det också och tog ca en halvtimme att laga. Sen njöt vi på balkongen som just idag badade i sol. Ny balkongmöbel som vi knappt kunnat använda och det gamla brickbordet som hämtades in från ett hörn då vi ännu inte hittat ett bra bord. Bättre kan man inte ha det.

Butternutpizza med 3 sorters lök och fetaost

1/2 butternupumpa
1 rödlök
1 liten gul lök
1/4 pujolök, gröna delen
färsk rosmarin
salt och peppar ur kvarn
2 färdiga pizzabottnar från Santa Maria
1/4 pkt fetaost
olivolja

Skala och skiva puman tunnt. Använd gärna en mandolin på tjockaste inställningen. Skala och skiva röd och gul lök. Skölj purjon noga och strimla fint. Lägg i långpanna och strö över fint skuren rosmarin. Ringla över olivolja, salt och peppar. Baka på ca 200°C i ca 20 min. Ta fram pizzabottnarna, pensla med olivolja, strö över pumpablandningen, fördela fetaost över. Grädda i ca 10 minuter. Et voila, det är klart.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...