14 februari, 2017

Stockholms bästa krogar som fått GulddrakenSå var det dag igen för att höra vilka Stockholms bästa krogar är enligt DN på Stan som arrangerar Gulddrakengalan med Elin Peters i spetsen. Självklart var vi på plats när festligheterna begav sig i Restaurang K-märkts lokaler i Garnisonen. 


Vi fick trendiga poké bowls med pinnar i händerna. En vegetarisk och en med lax. Så gott! 

Att dricka fanns endast jägermeisterinspirerad drinkar och jägerbomvs. Och det ryktades att Edward Blom gick hem med barnet på armen i ett utbrott av ilska över det.


Vid varje nominering undrade sambon varför det bara var okända krogar - fast jag själv känner nog till fler än han. Och det är för att vi går ut och äter alldeles för sällan. Det får det bli ändring på.

Själv blev jag väldigt glad över att se att även unga upp-and-coming kockar belönas genom Framtidsdraken.

Fem krogar fick utmärkelsen. Vinnarna är:
Kategorin Krog Lyx: Adam/Albin
Kategorin krog mellan: Portal
Kategorin krog Budget: 800 grader
Kategorin kafé: Mellqvist
Kategorin Bar: Yuc

DN har skrivit mer om vinnarna av Gulddraken här.
Alla nominerade till Gulddraken.

I samarbete med Daniela Illerbrand fanns även en utmärkelse till lovande elever vid Sveriges Restaurangskolor. Framtidsdraken gick till Signe Åberg och Rebecka Norrby. Här kan du läsa mer om Framtidsdraken.


2 kommentarer:

Edward Blom sa...

Nej, så var det inte. Vi hade glömt Melchiors hörselskydd (fast arrangörerna sagt åt oss att ta med dem) och musiken var farligt hög för honom. (Men nog blev jag lite ledsen att som diabetiker med sockerförbud bara erbjudas kranvatten - och dessutom hånas av krögaren när jag antydde att det inte är så kul att mingla utan alkohol.)

Kinna Jonsson sa...

Hej finaste Edward!
Då kan jag förstå att du gick hem. Jag tycker ni är kul som har med Melchior på era äventyr och viktigt att tänka på hans väl och ve.

För övrigt. Under större delen av förra året drack jag bara alkoholfritt och man blir besviken när det inte finns bra alternativ till den som vill ha det när man är på lokal. Att värdar och värdinnor på finare middagar inte tänker på den som vill ha trevlig dryck inte får fram något annat än en gammal kvarglömd, mousserande, rumsvarm sak när man frågar...men jag tror detta håller på att ändras.
Önskar dig och Gunilla en riktigt fin helg!
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...