08 januari, 2017

Nyårsmeny 2016



God fortsättning på det nya året önskar Figge och jag till dig dom läser här. Foto: Anna P.



Som vanligt firar vi nyår i goda vänners lag. Alla gäster är indelade i grupper och ansvarar för olika rätter. Ofta är Figge och jag varmrättsansvariga. I år var vår vän som är jägare med i vår grupp så vi hade tillgång till jättefint vilt. Vad man blir bortskämd....! Alla andra rätter var to die for. Allt var genomgående fantastiskt gott.


Värdparet har alltid en hel del att förbereda och sedan röja så de är helt befriade från att laga mat. De ser dock till att det finns olika typer av tallrikar till de olika typer av rätter som serveras och uppläggningsfat samt dukar och pyntar All mat görs klar och vi tar med den för att kunna värma och lägga en sista hand vid serveringen.


Välkomstchampagne fick vi när vi kom. Till det fina charkuterier, oliver och chips.


Magnifik förrätt
Asiatisk inspirerad med
Vietnamesisk vårrulle med sushiräka, hackad sweet thaibasilika, julienne av rättika, gurka och morot. Sås av fisksås, soya och pressad lime.

Salmalax, wasabimajonäs, tapiokapärlor smaksatta med soya och grön sjögrässsallad.

Lätthalstrad pigrimsmussla, forellrom, ingefärs- och chilisås, svart sjögrässallad med sesamfrön, ostronört och räkchips.
Vin: Kung Fu Girl


Mellanrätt med viltpaté från Koberg vilt som en av gästerna driver.



Varmrätt som vårt team stod för var:
Älginnerfilé och rådjurssadel
rostad vitlökssky med konjak
selleripuré med karl-johan
helstekt karl-johan (Mathem, Magnihill)
rostade jordärtskockor som inspirerats av det här receptet
spenatolja (se länk till recept ovan)
romanesko broccoli och flower sprouts (Magnihill)


En strålande presentation fick den fantastiska ostbrickan
 med
Comté
Neufchâtel
blåmögel cheddar (en svensk ost gjord på komjölk)
baguette


Lysande efterrätt
Vaniljpannacotta med hallonspegel
chokladtryffel
hallon, jordgubbe och amerikanska blåbär

GOTT NYTT ÅR!!!!!



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...