12 december, 2016

Koreansk råbiff Yukhoe




Ibland får jag riktiga cravings efter asiatisk mat. Då jag inte är så duktig själv på att sätta smakerna konsulterar jag gärna experter. I det här fallet Erik Videgård som jag är ett stort fan av. Vilken höjdare den här kvällen blev med smaksättningen som han har komponerat. Du är grym Erik!

Anledningen till att jag återger receptet här är att länkar ändras och recept försvinner från sajter. Detta var så extremt gott att jag till alla pris vill ha det kvar.

Koreansk råbiff à la Erik Videgård
200 g finmalet nötkött
2 tsk risvinäger
2 msk ljus soya
2 msk sesamolja
2 tsk rostade sesamfrön
2 st rivna vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
2 tsk finhackad salladslök
1 tsk svartpeppar

Garnityr
1 tsk rostade sesamfrön
1 st strimlat päron

Blanda alla ingredienser och lägg upp. Jag har använt både svart och vis sesam.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...