11 september, 2016

Vegetariska Tortillawraps med refried beans


Testade ju en vegetarisk matkasse från Hemköp för några veckor sedan. Tänkte att du kanske har behållning av recepten. Receptet nedan gillade jag mycket då det blev annorlunda mgenom att "grädda" tortillabröden före servering. Resultat blev att de är hårda och ger extra textur till rätten. Men sambon hade föredragit den mjuka varianten där han kunnat svepa in fyllningen och äta som en vanlig tortilla. Smaken är ju som sagt olika. =) Han åt ändå med god aptit för smaksättningen och innehållet var mycket gott.

En bra sak med varje recept var att det längst ner fanns lite tips. Kan man frysa eller håller maten i kylen, kan man variera smaken lite till mer personligt osv.

En annan bra sak var att en del saker har man hemma och innan kassen kom fick jag input om vad jag skulle kunna använda från egna kryddor mm alternativt behövde skaffa inför leveransen.

Tortillawraps med refried beans, avokadodipp och krispiga grönsaker

4 portioner
2 avokado
2 dl gräddfil
150 g gul lök (2–3 st)
2 vitlöksklyftor
300 g tomater
4 msk olivolja
1 fp kidneybönor (410 g)
1 fp blandade bönor (380 g)
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1 krm cayennepeppar
1 fp tortillabröd (8 st)
1 romansallad
50 g rödlök (•–1 st)
1 röd paprika
1 fp majs (300 g)

Gör så här:
Aktiv tid: 30 – 35 min / Total tid: 30 – 35 min
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Avokadodipp (mixerstav + mixerbunke): Halvera och gröp ur 2 avokado i bunken. Tillsätt 2 dl gräddfil, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Mixa slätt.
3. Refried beans (traktörpanna): Hacka 150 g gul lök (2–3 st), 2 vitlöksklyftor och 300 g tomater. Hetta upp 2 msk olivolja i pannan och fräs löken, vitlöken och tomaterna på medelhög värme i 5 min. Tillsätt 1 fp avrunna kidneybönor (410 g), 1 fp blandade bönor (380 g), 1 msk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, 3/4 tsk salt, 2 tsk oregano och 1 krm cayennepeppar. Låt småputt­ra i ca 5 min. Mosa bönorna grovt med en stekspade.
4. Tortillas (2 ugnsplåtar + 2 bakplåtspapper): Fördela 1 fp tortilla­bröd (8 st) på plåtarna. Pensla bröden med 2 msk olivolja. Ställ in båda plåtarna samtidigt i ugnen, över varandra, och värm bröden i ca 10 min. Vänd dem efter halva tiden. Ta ut dem när de blivit lite krispiga.
5. Grönsaker (stort fat): Skölj och plocka bladen från 1 romansallad. Hacka 50 g rödlök (• -1 st). Tärna 1 röd paprika. Låt 1 fp majs (300 g) rinna av. Lägg grönsakerna i högar på fatet.
6. Servera de knapriga tortillabröden med bönorna, grönsakerna och avokadodippen.

Frys in/Ta tillvara: Blir det mat över håller den 3–4 dagar efter tillagning.
Förbered: Grönsakerna (punkt 5) går bra att förbereda. Plasta fatet och förvara i kylen fram till servering.
Tips! Vill du ha bönorna lite hetare i smaken går det bra att tillsätta ytterligare 1 krm cayennepeppar.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...