10 september, 2016

Rostade tomater - ett av de bästa jag ätit



Jäkligt gott och jag trodde inte det fanns så mycket smak i några tomater. Jag gör ju ofta ugnsbakade tomater med olivolja, kryddor, socker och salt men det här var verkligen ett suveränt recept. Vi skrapade formen bildligt talat. Receptet kommer från SvD Perfekt guide, 3 september 2016, nr 29. Tidningen har ofta fina recept men vi skrattar gott åt de små reportagen om hur ens helg varit där man slänger sig med namn på ställen, restauranger, bagerier, märken osv. Faktiskt på gränsen till fånigt att man verkligen skulle vilja göra alla de där sakerna på de ställena och under en enda helg dessutom. Tala om köpt...!

Men maten är som sagt bra i tidningen. Fina recept och fina bilder. Undrar vem som är receptmakare?

Rostade tomater
6 riktigt mogna kvisttomater delade i fjärdedelar
250 g körsbärstomater
1 rödklök, klyftad
3-4 rosmarinkvistar
2 små röda chili, eller efter smak, tunt skivade
3/4 dl olivolja

Blanda alla ingredienser till de rostade tomaterna i en rymlig ugnsfast form, tomaterna ska ligga i ett lager. Salta och peppra och ställ formen på grillen, eller rosta i 200-gradig ugn, i ca 45 minuter.

Stary tuned - det kommer fler recept som vi lagade ur den här tidningen. Undrar vem som är receptmakare till de olika recepten.

2 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Detta ska jag nog testa ser riktigt gott ut :)

Kinna Jonsson sa...

Kul! Du kommer inte att bli besviken. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...