05 september, 2016

Pankofriterade kycklingvingar med röd sås


Häromveckan var jag på ett event med Kronfågel och Kronfågels kock Magnus AlbrektssonRestaurangakademien. Självklart var det kyckling som spelade huvudrollen den här kvällen, Utomhuskycklingen Sol&Sprätt och vi lagade massor av goda rätter. Eftersom jag är tokig i pankofriterat blev det här ett av de recepten som jag vill behålla och alltså lägger upp på bloggen. Tänkte se om det inte går att göra de fina kycklingvingarna hemma och bjuda sambon och kanske några vänner en kväll. De var så jättegoda men kräver en viss tid att laga till. 





Pankofriterade kycklingvingar med mojo rojo 10 pers

Kycklingvingar
20 vingar (mittdelen och övre delade i 2)
2 rivna vitlöksklyftor
rivet skal av 1 citron
salt
mjöl
äggvita
pankoströbröd
olja till fritering

Såhär gör du:  
  1. Skär bort det lilla benet och dra köttet ner från det andra och gör så att det blir som en klubba.
  2. Marinera vingarna i ca 10 min med citronskal, vitlök och salt.
  3. Vänd i mjöl, uppvispad äggvita och sedan i Panko.
  4. Fritera i olja med en temperatur på 170°C ca 3-4 minuter. Lyft ur på papper
  5. Salta och servera omedelbart.


Mojo Rojo 10 portioner
2 stora röda paprikor
2 spansk peppar
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
½ dl vinäger
1 äggula
1 dl olivolja
½ msk malen spiskummin
salt

Såhär gör du: 
  1. Skala schalottenlök och vitlök.
  2. Dela och grilla paprikan, chilin, löken och vitlöken i 180°C ugn tills de är mjuka, ca 15-20 min.
  3. Låt svalna något och mixa sedan allt i en mixer med äggula, vinäger och kummin.
  4. Tillsätt olja droppvis under mixning och smaka av med salt. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...