15 september, 2016

Fredriks fika - bokrelease med hembakat


Lansering av Fredrik Nylens nya bok på Trendgruppen, Odengatan 21. Fredrik med bloggen Fredriks fika tog emot med öppna armar och massor av bloggare var redan på plats när jag kom. Jag frågade vad boken handlade om och Fredrik svarade att han fokuserat på glädje med att baka och boken heter just Fredriks Fika, bakat med glädje.


Fredrik har gått tillbaka till gamla familjerecept och i början av boken finns en bild på hela tjocka släkten. En av de sista bilderna i boken föreställer en vaxduksbok med handskrivet recept. Något som jag väl känner igen från Mormors berså :-) Och många av recepten är klassiker, såna som jag älskar. Bl a tårtan som finns är en sk Pinocchiotårta med sockerkaksbotten, maräng och massa bär. Fina receptbilder och enkla bra uppställda recept plus små personliga kommentarer med personliga bilder. Me like!!


Min favorit av det Fredrik Nylen bjöd oss på blev sega Lakritssnittar och kardemummabullarna var helt perfekta, saftiga och jättefina. Sen fanns förstås Russinkakor (i boken kallas de havrekakor) som jag själv minns från min farmor, en Chokladbollstårta en liten glutenfri kaka som hette Sotarmurrar.Som serveringsfat användes Mon Ami, tårtfat från ny service Blue Willow (Cervera) och vi drack ur sympatiska koppar från Royal Copenhagen, Mega Blu som är handmålade. Jag bara älskar just dessa koppar då formen är en gammal design från Royal Copenhagen och mönstret nytt upplockat från musselmalet. 


Champagnekupor från Cervera.

Har jag glömt någon eller något? Skriv i kommentarsfältet så lägger jag till.

2 kommentarer:

Fredriks Fika sa...

Tack så mycket för igår! Så glad och tacksam för allt!!

Kinna Jonsson sa...

Tack själv! Du är så himla bra. kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...