05 augusti, 2016

Grön syrlig sås - höjdare till lax



Den här såsen var mycket god. Också den hittade min sambo i tidningen Allt om vin, för att ge lite cred tycker jag att du ska kolla in deras app...den verkar bra.

Men en sak jag undrar är varför ska allt som är någon typ av örtsås ska heta pesto. Det är pesto på torkade tomater, rödbetspesto, pesto på koriander, pesto på...ja allt möjligt. Lite larvigt att sätta namn på saker sådär men ändå. Det här är en grön örtsås som var mycket god. Skulle i min ögon också kunna kallas koriander chimichurri.
Mycket gott till grillad lax. I receptet hade man kryddat laxen med 1 spiskummin, torkad koriander, olja, salt och peppar.

Grön pestoliknande sås

2 små vitlöksklyftor
1 stort knippe färsk koriander
1 stort knippe färsk slätbladig persilja
3 salladslökar
1-2 piri-piri eller jalapeno chili
1 dl olivolja
saften från 1 citron
1 tsk salt

Hacka vitlök, koriander, persilja, salladslökar, chili i en matberedare. Tillsätt olja, citronsalt och salt och fortsätt mixa tills allt är en väl blandad grön sås.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...