11 augusti, 2016

Fiskafänge på Kanholmsfjärden


Undrar hur många som lägger ut nät? Min "svärfar" och sambo gör det rätt ofta. Strömmingen blir rökt här ute i ett hemmbyggt rökskåp eller så saltas den hel (utan huvud) med grovsalt och steks hela som sotare. Endast potatis som tillbehör...men jag gillar att ha lite gräddfil till också. Men när fiskarna kommer iland ska vi först tömma näten på fisk och sedan blir det frukost.



Efter fiskelyckan hängs näten upp på gistgången. Du ser den nedan i bild. Vi äter frukost uppe på berget med världens vackraste utsikt. Mörkt bröd, te och frossar i mullbär eller andra färska bär som finns nu på sommaren. Jag tror att det är viktigt att äta det som är i säsong. Visserligen kan man inte lagra C-vitaminer men det är så många nyttigheter i bären så även om man inte kan spara så mår man toppen av att äta bra saker. En bra sak är t ex att bär stärker immunförsvaret och minskar risken för demens. Mer info hittar du här hos Svenska bärfrämjandet. 


En liten tur med kajak stärker också musklerna i min arm som jag skadade på långfärdsskidor i februari. Attans att det kan ta sån tid att läka och blir frisk. Fortfarande gör det ont och jag har ätit mycket smärtstillande även nu i sommar och besökt sjukgymnast många gånger under våren. Men jag ser till att anstränga den med både leisure som kajakpaddling och annan pleasure som att måla hus, mangla, bädda och städa i Skillinge. På Vindö förbereder vi oss för vintern och klyver ved. 



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...