09 augusti, 2016

Bästa gräddfilssåsen till pankopanerad fisk


Sen jag köpte hem Panko första gången göre sig inte vanliga brödsmulor sig besvär att komma nära något som ska paneras och friteras eller stekas. Panko är oslagbart gott och blir så sprött och fint. Egentligen ett typ av ströbröd som kommer från det japanska köket.

Till fisk eller kyckling som jag friterat serverar jag gärna en gräddfilssås. Det blir jättegott och fräsch. Jag brukar göra mycket då vi nästan slickar skålen när vi ätit upp övrigt på tallrikarna. Här är en skiss på vad jag brukar använda.


Gräddfilssås till fisk eller kyckling

Gräddfil
lite majo (typ 2 msk till 1 dl gräddfil, ska bara ge lite smak)
kryddgrönt - färskt eller fryst t ex
dill
persilja
timjan
basilika
koriander
gräslök
flingsalt
ev några drag med pepparkvarn

Tips är att ta lite av de flesta kryddorna och riktigt ösa på riktligt. Det blir verkligen otroligt gott ihop.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...