17 juli, 2016

Varm matjess som en annorlunda förrätt



Har du matjessill i kylen och vill prova något nytt kanske det här kan vara något. Vi älskar den varma varianten och här har jag valt att göra den i portionsformar men den går med fördel att göra i en lite större ugnsfast form och sätta fram på sillbordet eller en buffé.

Gratinerad silltallrik
4 matjessfiléer
½ gul lök
1 dl vispgrädde, knappt
4 msk dill
1-2 msk ströbröd
1 msk smör
Skär mattjessillen i portionsbitar om den inte redan är skuren. Lägg den i botten av en ugnsfast form med låga kanter. Det ska bara bli ett lager av sill på botten. Häll över ströbröd, dill och finhackad lök. Häll över grädde. Klicka ut smöret. Sätt in i på 225 grader och låt det få färg. Servera varm med potatis. Kan med fördel tillagas i mindre portions formar och ställas på en silltallrik använd t ex mazarinformar i folie.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fick spontant göra en förrätt till söndagmiddagen och sillgratängen var en riktigt succsé.
/Eva

Kinna Jonsson sa...

Hej Eva!
Vad roligt! Vi älskar den själva.
/kinna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...