13 juli, 2016

Ta vara på sommarens fisk i en härlig sallad


En perfekt sallad för varma sommardagar  är den här fisksalladen, gjord på fisk, ärtor och ris. Bästa salladen när man har rester av fisk och ris tycker jag. Första gången jag serverade den till en kompis kommer jag ihåg hur hon rynkade på näsan och sa att fisksallad lät konstigt. Sedan åt hon med god aptit. Salladen är också en perfekt kamrat i matlådan eller på picknick förutsatt att den hålls kyld. Annars kan majonnäs vara förädiskt på sommaren. 


Fisksallad

Ungefär delar av
kokt fisk (fint med vit fisk som torsk eller kokt lax)
kokt ris
kokta gröna ärtor
majonnäs som binder samman salladen
massor av fryst dill
en klyfta vitlök
smaksätt med salt och vitpeppar

Klyv vitlöksklyftan. Gnid insidan av skålen med den så att man får en lätt smak av vitlök. Blanda samman alla ingredienser och servera med grönsallad, tomater och citron. Servera gärna ett gott bröd till. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...