31 juli, 2016

Enkel och krämig kycklingsallad på surdegsbröd


Det är inte alla dagar man orkar att laga mat. Då kan man göra det enkelt för sig och använda redan färdiglagade ingredienser som t ex grillad och skivad Minutkyckling från Kronfågel. En röra kan vara bekvämt att lägga i en tunnbrödsrulle eller i en baguette på franskt vis och ta med till stranden. Eller som här, lägga på ett surdegsbröd och äta som ett svalt och matigt alternativ när man inte vill stå och laga mat. Sorry för bilden och dekoren, systemkameran fick stanna hemma denna gång, men jag hoppas du förstår poängen. Ha en härlig dag!


Krämig Minutkyckling på surdegsbröd

2 portioner
1 pkt Minutkyckling Classic (man kan ta lite mindre kyckling då det blir en rejäl portion av det här)
1/2 liten rödlök
1 stjälk blekselleri
2-3 msk crème fraiche
1-2 tsk fransk senap
curry
vitvinsvinäger
rapsolja
surdegsbröd
ev smör
ruccola
1 tomat
citron
flingsalt
svartpeppar ur kvarn

Blanda en "sås" av crème fraiche, senap, lite rapsolja och ngn tsk vitvinsvinäger. Smaksätt med curry. Smaka av. Finhacka rödlök och selleri. Blanda allt med kycklingen. Ta lite mer crème fraiche, senap, olja och vinäger om det inte känns tillräckligt krämigt. Rosta ett par skivor surdegsbröd. Bred ev lite smör på. Lägg på ruccola. Fördela kycklingröran ovanpå. Skiva tomaten och dekorera med den. Pressa lite citron över. Strö över lite flingsalt och dra ett tag med pepparkvarn. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...