20 juni, 2016

Rabarber med lakrits - klasiskt och gott




Som sagt, vi tömmer skåpen hemma då vi flyttar till ny adress om en vecka. Det finns en hel del fin lakrits både i pulver och flytande form och här använder jag en flytande söt lakritssirap från Johan Bülow. Lakritssirapen hittar den hos Choklad och Lakrits.

Att smaksätta rabarber är för mig en klassiker, t ex har jag ätit rabarber med lakritssmak som varit supergod.

Varför inte använda den här typen av rabarber med en marängbotten, glass och lakritsgranulat till en midsommartårta? Jag tror att den skulle göra succé. Här hittar du recept på glömd maräng. 


Ja, den här rabarbern på bilden blev lite torr :-)...hade rabarbern varit helt färsk och inte legat i mitt kylskåp lite för länge och inte heller torkat ut i min pallkrage på landet (det hade ju inte regnat och jag har inte kunnat vattna) hade den varit lite mera saftig på glassen...men den var god.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...