21 juni, 2016

Libbsticka blev pricken över i



Tokigt gott men jag vet inte exakt hur sambon fixade det här. Det är hel spenat som vi själva förvällt. En hönsbuljong som är toppredd med lite mjöl och mjölk. Sedan lade han i spenat och hackad libbsticka samt en skvätt grädde. Han smakade av med salt och lite vitpeppar.
Libbstickan i spenatsoppan blev så himla god. Det är inte konstigt att den kallas för Maggiekraut i Tyskland då den är en riktig smakförstärkare i buljongtärningar med märket Maggie.

Vi odlar libbstickan på vår bakgård här på Sveavägen och jag kommer att sakna den nu när vi flyttar. 

Spenatsoppa

hönsbuljong
mjölk
mjöl
fryst bladspenat
grädde
libbsticka
koka upp hönsbuljong, skaka ihop någon dl mjölk med lite mjöl och red buljongen till önskad konsistens. Lägg i spenat, hackad libbsticka och runda av med en skvätt grädde. Smaksätt med lite salt och ev vitpeppar. 

2 kommentarer:

Beautiful Life sa...

Libbsticka har jag faktiskt aldrig smakat, medvetet i alla fall. Låter som en spännande och användbar ört!

/Anna

Kinna Jonsson sa...

Beautiful Life - den har speciell smak men är väl värd att prova. God i sås med creme fraiche, libbsticka till sill eller rökt lax. Supergott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...