08 juni, 2016

Kycklingfärsbiffar med läckra smaker

Lite snabbt kreerat då vi inför flytt till nytt boende, tömmer skåpen från burkar. Resultatet blev inte alls så dumt. Absolut bäst blev smaken dagen därpå när jag hade med mig i lunchlådan dagen därpå.

Kycklingfärsbiffar
4 personer
300 g kycklingfärs, Kronfågel
2 msk hackade goda oliver, här använde jag pizzaoliver från Fontana.
2 msk medelstor kapris
0,5 tsk torkad timjan
1 krm vitpeppar
0,5 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 dl grädde
Blanda ihop ingredienserna till kycklingfärsbiffarna. Forma till biffar. Stek i smör i inte alltför hög värme så att de får rejält med färg och se till att de håller en innertemperatur på 70°C inuti - då vet du att de är färdiga.

Till biffarna serverade vi en smakrik tomatsås från Husmor Lisa, grillade grönsaker som t ex grillad aubergine. Man kan också grilla zucchini. Marinera aubergine eller zucchini med lite olivolja och citron och strö över gröna kryddor. Vi serverade också lite fullkornspasta linguine, Kungsörnen till. En av våra favoritpastor.


Inspireras också av ett annat trevligt recept med kycklingfärs.från Kajsa kalas med asiatisk touch. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...