24 juni, 2016

Dags för sill på midsommar


På midsommar blir det Figges special med matjessill. I botten matjessill, sedan hackade rödbetor längs kanten. Innanför en ring sv hårdkokt hackat ägg. Mycket gräddfil i mitten och sist massor med gräslök. God på buffé och härlig som rn sillrätt under sommaren.

Antagligen heter rätten ursprungligen Sill à la Russe. Här hittar du en variant till på den här sidan där man bl a använt dill och saltgurka.


Figges matjessillrätt

matjessill
hårdkokta ägg
inlagda rödbetor
gräddfil
rödbetor
gräslök

Ta en form med kant och lägg matjessill i botten. Skär rödbetorna i små kuber. Skala och skär äggen i små kuber. Enklast gör du med en äggskärare och delar äggen 2 ggr från olika håll. Lägg rödbetorna i en krans längst ut uppepå sillen. Lägg ägg innanför rödbetorna. Bred över gräddfil över hela mitten (ett ganska tjockt lager). Skiva gräslöken fint och bred över, ganska tjockt. Servera genast. Gör lagom mycket då rester av det här blir en rosa röra. Inte så dum men inte så vacker som rätten är från början. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...