19 mars, 2016

Hett rabarbertips - så får du din rabarber snygg i uppläggningar


Blir du besviken över att få en muschig rabarber när du vill att det ska bli en snygg efterrätt? Ditt resultat är en rabarberkräm istället för fastare bitar som ger ögat njutning...

Då är mitt bästa tips att inte koka din rabarber i en kastrull utan att lägga rabarbern på en plåt eller bleck i lagom bitar och skjuta in i ugnen på 175°C i ca 20 min eller tills den är mjuk. Skär i de bitar du vill servera innan du bakar dem i ugnen så blir det snyggt att lägga upp.

Var inte rädd för att krydda rabarbern med något gott som t ex vanilj, kanel, färsk ingefära eller grovmald kardemumma. Oväntat gott med t ex kardemumma, inte bara till dessert utan även tillbehör till kyckling eller kött. Kika gärna här hur det kan se ut. Rabarber med grovt stött kardemumma.

På bilden ser du en vit chokladkräm där chokladen är smält över vattenbad och sedan blandad med gräddfil. Ovanpå ligger rabarber och en nötcrunch med socker och en gnutta salt.
Återkommer med recept men en crunch gör du genom att låta nötter, socker och salt smälta i en stekpanna. Stjälp upp på ett oljat bleck. Låt svalna och hacka/dela till en lagom konsistens.
I crunchen kan du använda valnötter, cashew, hasselnötter, pecan eller mandel.

#19 #blogg100

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet - många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, www.gastronauts.se , och titta runt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...