06 mars, 2016

Grön, grönare, grönast


Mycket suddig bild. Inte speciellt stolt över den men ja, du förstår säkert vad jag menar med rubriken. Här är det ärter på längden och tvären i en mycket sympatisk sallad med fräsch smak av citron och mynta. Hittade den i SvDs helgbilaga och tänkte att den skulle kunna passa till torsk. Det gjorde den också. Så en bit torsk med skinn som ugnsbakats samt ett mos på jordärtskocka och potatis ackompanjerade den här snygga grön, gröna salladen. 
Kommer från kokbok med Taylor och Jones.

A very green salad
4 portioner

Sallad
150 g sockerärter (tar gärna frysta även om det inte är angivet)
150 g frysta gröna ärter
1 näve ärtskott
1 näve mynta, bladen
1 näve bladspenat

Citronvinägrett
saften av 1/2 citron
1/2 msk vitvinsvinäger
4 msk oliv- eller rapsolja
salt och nymalt svartpeppar

Vispa samma vinägretten.
Koka sockerärterna 1 minut. Spola i kallt vatten och skär dem i strimlor på längden, (detta gjorde jag inte utan lät dem vara som de är). Koka ärterna 2 minuter, häll av och spola i kallt vatten.
Lägg alla salladsingredinser i en skål och tillsätt valfri mängde vinägrett. Blanda väl.

#6 #blogg100

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...