07 mars, 2016

Gammal goding från Frankrike


Finns det något mera franskt än en croque monsieur så säg...? En älskling som antagligen såg sina bästa dagar på 70-talet men som ändå känns urtypisk för snabb mat på ett café i Paris.

Vi har uppdaterat den något. Originalet har briochebröd och skinka...Dessutom tycker jag att det är trevligt om man äter något grönt och serverar en sallad bredvid.

Vill du knixa till det ytterligare lägger du ett stekt ägg ovanpå och förvandlar denna klassiker till en Croque Madame. Bon appetit!


Croque Monsieur (per person)

1 brödskiva - gärna surdegsbröd
smör
fransk senap
4 skivor kycklingbacon (eller rökt skinka)
riven ost med god smak

Bred smör och senap på brödskivan. Lägg på kycklingbacon och strö över riven ost. Gratinera i 225°C tills osten fått färg. Servera genast, gärna med en grön sallad.

#7 #blogg100

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...