03 februari, 2016

Hur går det med nyårslöftena

Alltså, hur går det med nyårslöftet. Jag gissar att minst en av er som läser här har lovat sig själv någon typ av sundare livsstil. Typ gå ner i vikt, motionera mera osv. Jag kan med glatt hjärta säga att jag sällar mig till skaran och det börjar ge resultat.

Fast jag lovade mig själv redan under juldagarna att nu fick det vara nog. Mina kilon som inte sitter där de ska ska bort. Inte genom att banta utan genom att ha mindre inkomster och större utgifter som Stefan Rösser på Karolinska har uttryckt det någon gång dvs äta mindre och röra mig mer. Tycker dock att jag har rätt goda vanor redan så det gällde att leta reda på de där som man inte är helt medveten om. Min käre sambo satte huvudet på spiken när han sa "jag småäter inte". Gör inte han...jo och så även jag. Kanske inte med godis, läsk och chips. Men för mycket blir det. En extra god korvbit, en bit parmesan. Man slickar i sig något gott från en skål osv. Det är de här sakerna som jag bestämt mig för inte ska in i min mun och ner i min mage. Vi dricker i princip aldrig läsk. Däremot vin. Och som du antagligen redan vet innehåller vin en mängd socker.

Så, såhär har jag kommit igång.

1. Inte småäta några extra saker när jag kommer hem (är hemma) och är hungrig. Typ inga nötter, liten korvbit, ost eller dy.
2. Avstå eller dricka mycket lite vin under längre period. Typ 1 glas i veckan.
3. Äta mindre portioner än tidigare.
4. Äta frukost, lunch och middag (2 lagade mål mat om dagen)
5. Få äta en dessert någon gång ibland men halv portion.
6. Promenera till kontoret varje dag (30 min*2)  och till andra saker på stan i den mån det går.
7. Komma igång med crosstrainern som jag fått av en vän.

Vägde mig den 4 januari och vågen stod på 68,8 kg.
Igår stod den på 66,7. Alltså lite drygt 2 kilo är redan borta utan jättestor ansträngning.

Okej, nästa omgång till slutet av den här månaden kommer att bli tuffare tror jag. Så målsättningen är att få igång med lite mer motion på Crosstrainern. Stay tuned...!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...