31 januari, 2016

Grönkålssoppa

Långkål har jag hört talas om många gånger men aldrig smakat.
Fick ett gäng överblivna påsar grönkål och har just förvällt det mesta, hackat och lagt i frysen i mindre förpackningen. Men jag tänkte att jag måste testa att göra grönkålsoppa enligt gängse metoder.

På påsen fanns ett härligt recept. Med lite skinkspad, grädde och en överraskande ingrediens, mald fänkål fick jag en fantastisk soppa. Du måste testa den!

Grönkålsoppa

4 portioner
400 g grönkål
1l buljong eller skinkspad
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1/2 tsk malda fänkålsfrön
salt och peppar

Skölj och repa bladen från grönkålen. Koka kålen mjuk i buljongen i en gryta ca 15 minuter. Ta upp kålen och hacka den fint. Lätt tillbaka kålen i grytan. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner i grytan. Låt koka ca 5 min. Smaka av med fänkål, salt och peppar. Servera gärna med kokta ägghalvor.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...