04 december, 2015

Julverkstad med ICA


Lite overkligt, men vädrets makter spelade med och såg till att det var en regnruskig dag när vi skulle kika på ICAs julverkstad. Det kunde lika gärna varit en dag i november som en dag i början av september vilket det faktiskt var. En liten kör mötte oss med glad staffansång när vi klev in på gården. Surrealistiskt...! Varm glögg serverades med årets smak. Riktigt god och eventuellt anade jag en doft av rosor men tror att smaken var lingon.


Nyheter som ekolax och adventsskinka (en extra liten skinka) låg i kyldiskarna. På borden såg vi pynt och fina prylar som knöt an till årets 3 trender, traditionell jul, Nordic Light och Metallic. Grått, vitt, rött med naturmaterial som trä och fårskinn är den trend som står sig. Nordic light speglades av saker i päls, trä och fossil med spännande strukturer. Till den räknas också djurmotiv av olika slag. Metallic trodde jag vi sett nog av. Men så är väl jag som bloggare lite mera av "early adopter" då jag sett mycket av koppar, mässing, guld och silver. Inte desto mindre gillade jag att kopparn gick igen på kakformar och på en übercool diskborste. De små julgransprydnaderna i olika metallicfärger var verkligen ursnygga.

Ett fint rött och vitt mönster som heter EVA har tagits fram och det pryder både brickor och plåtburkar. Mycket snyggt och roligt att ha med sig i goodiebagen hem. Nu kommer de väl till pass att stoppa godis och kakor i. Här hittar du massor av kul tips på julgodis från ICA. 


Vi åt ett julbord som kändes nyskapande och fräscht. Självklart fanns den traditionella skinksmörgåsen men med en bit färskt fikon på toppen, men också mycket gröna rätter med massor av färg. Te x en grön ärtpure/sås. Laxen inte att förglömma som var av den fina Ekolaxen. Avslutningsvis en kladdkaka på vit choklad med ingefära och en kvargmassa på toppen. Jättegott och trevligt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...